W Městě Albrechtice nasza firma zbudowała nowe centrum służb ratowniczych dla miejscowej służby ratunkowej – strażaków.

Budowa obiektu o łącznej powierzchni 652 m2 podzielona jest na część wjazdową, służącą do parkowania aut i sprzętu ratowniczego służby ratowniczej oraz dwupoziomowej części administracyjnej, o planie kondygnacji 90 m2. Jako szkielet nośny zastosowano stalową konstrukcję nośną z dźwigarów kratownicowych okrytą płytami warstwowymi. W tym przypadku okładzina dachowa hali jest składana i zakończona folią PVC, która jest odpowiednia dla niskich dachów. Do wykonania elewacji hali wybrano wykonawcę Ruukki, który dostarczył specjalny panel elewacyjny z tzw. wełną elewacyjną, która w odcieniu czerwnieni nadaje całemu budynkowi oryginalego wyglądu.

Inwestor:Město Albrechtice
Rok realizacji:2015
Czas realizacji:3,5 miesiąca
Powierzchnia zabudowy:652 m²